Rinoplastie

RINOPLASTIE

Operatiile estetice au trecut de la a fi o simpla moda, la o reala necesitate pentru numeroase persoane. A-ti face interventii estetice nu mai este un subiect tabu, iar din ce in ce mai multi oameni apeleaza la medicii esteticieni pentru a corecta diferite lucruri la nivelul corpului lor. Una dintre cele mai des intalnite interventii de acest gen este rinoplastia, remodelarea nasului. Principalul beneficiu propus de rinoplastie este de ordin estetic, dar operatia aduce dupa sine schimbari considerabile si pentru sanatate. Cu ajutorul rinoplastiei vei obtine simetrie faciala, remodelarea varfului nasului, iar orificiile nazale se pot micsora sau largi, in functie de necesitate.

Exista zeci de motive pentru care oamenii aleg sa-si faca o operatie rinoplastie. Iata doar 5 dintre ele:

  • Dorinta de a scapa de complexe si de a se simti bine in propria piele
  • Dificultati de respiratie
  • Pentru a capata mai multa incredere in sine si in propriile forte
  • O necesitate pentru cei care trebuie sa-si expuna chipul constant
  • Remedierea unor probleme care au dus la deformarea nasului

 

Rinoplastia este o operatie ce schimba forma si dimensiunea nasului. Motivul operatiei este in general schimbarea aspectului nasului, insa aceasta operatie poate aduce un beneficiu si prin imbunatatirea respiratiei. In cadrul discutiei cu medicul chirurg, se decide daca urmeaza sa fie efectuata o rinoplastie, cu efect estetic, sau o rinoseptoplastie, intervenind si la nivelul septului nazal si ameliorand dificultatile respiratorii.

👉Cine poate beneficia de o astfel de intervenție?

✅cei care suferă de deviație de sept;

✅persoanele care își doresc micșorarea nasului;

✅persoanele care își doresc schimbarea formei nasului.

In planificarea rinoplastiei, chirurgul va lua in considerare si alte trasaturi faciale pentru a reda nasului un aspect armonios impreuna cu restul fetei.

Pregatirea preoperatorie

Pregatirea preoperatorie este necesara pentru a asigura un rezultat de cea mai buna calitate in urma operatiei. Aceasta include:

·         Un scurt istoric medical

·         Un examen clinic

·         Un set de analize uzuale

·         Fotografii preoperatorii

·         O discutie cu medicul, in care sunt stabilite scopul operatiei si asteptarile postoperatorii.

Ce presupune operatia?

Operatia de rinoplastie se efectueaza sub anestezie generala. Aceasta va dura in medie intre 2 si 3 ore, in acest timp chirurgul sculptand nasul pacientului prin tehnici noi si folosind aparatura de ultima generatie, urmand ca pacienta sa beneficieze de o experienta fara durere.

Evolutia postoperatorie

 

In functie de anvergura interventiei, pacientul poate fi externat in ziua operatiei sau tinut sub observatie timp de o noapte in cadrul clinicii Estet Laser. Pacientii vor purta o atela nazala timp de o saptamana, timp in care se va putea observa edem si o usoare invinetire la nivelul nasului si ochilor, toate acestea urmand sa se reduca treptat. Dupa aproximativ 2-3 saptamani, nasul arata normal iar pacientul poate sa isi continuie activitatea de zi cu zi. Totusi, forma nasului se mai poate schimba usor de-a lungul timpului, devenind definitiva la aproximativ 6 luni postoperator.

Echipa calificata, profesionista si talentata!

Echipa calificata, profesionista si talentata!

Suna acum: +40 721 241 772

Str. Calusei 11, sector 2, Bucuresti, ROMANIA

Lun-Vin: 10am-6pm, Duminica: Inchis

Contacteaza-ne acum!

Lasa-ne un mesaj si unul dintre operatorii nostrii te va contacta imediat!