Toxina botulinică

Home » Toxina botulinică

Toxina botulinică

Toxina botulinică – tratament estetică facială cu botox în clinica Estet Laser

Dacă îți dorești să îmbunătățești anumite aspecte ale tenului precum liniile fine, ridurile și alte mici imperfecțiuni de la nivelul bărbiei și al gâtului, tratamentul cu toxina botulinică poate fi potrivit pentru tine. Clinica noastră de estetică oferă tratamente cu botox realizate cu substanțe sigure de către medicul nostru specialist în chirurgie plastică.

Ce este toxina botulinică

Toxina botulinică este o neurotoxină produsă de bacteria numită Clostridium botulinum, care afectează nervii și cauzează hipotonie musculară. Exista mai multe tipuri de exotoxine produse de bacteria de mai sus, precum A, B, C1, C2, D, E, F si G. Toxinele de tipul A, B și E se asociază de cele mai multe ori cu afecțiuni serioase și rare ale botulismului. Cu toate acestea, toxina botulinică este foarte importantă pentru ramura de estetică și înfrumusețare, dar și pentru medicina în general, în care este folosită de foarte mulți ani.

Majoritatea persoanelor care apelează la tratamentele cu injectarea de toxină botulinică vor să reducă ridurile de la nivelul feței, cearcănele, să își ridice colțurile gurii sau să își mărească buzele. În medicină, neurologii și oftalmologii apelează la tratamente cu botox pentru a gestiona mai multe afecțiuni precum strabismul, spasmele de la nivelul gâtului și a feței, transpirația severă, hipersalivarea sau durerile de cap.

Ca și mod de acțiune, toxina botulinică blochează transmiterea de impulsuri nervoase spre anumite grupuri de mușchi care nu se mai pot contracta. În consecință, în zona injectată cu botox nu mai apar ridurile iar zona rămâne întinsă pentru o anumită perioadă de timp.

Tratamentele cu toxina botulinică se realizează în clinici de estetică și în saloane de înfrumusețare, cu medici și personal specializat. Te așteptăm la clinica Estet Laser pentru un prim consult cu medicul nostru de estetică dr Berbecar-Zeca Cristina. Îți vom recomanda tratamentele cu injectare botox potrivite pentru nevoile tale, consult pre și post procedură.

Cauți o clinică pentru tratamente cu toxina botulinică în București? Fă-ți o programare la Estet Laser!

Pregătirea pentru tratamentul cu toxina botulinică

Dacă ai decis sa apelezi la tratamentul cu toxina botulinică, este necesar să discuți cu medicul care urmează să realizeze procedura despre mai multe aspecte importante privind sănătatea ta. Acesta îți va cere o listă cu toate medicamentele și suplimentele alimentare pe care le iei, pentru că anumite medicamente pot crește riscul de învinețire la locul injectării, precum anticoagulantele și inflamatoarele nesteroidiene. Astfel, cu o săptămână înainte de intervenție, medicul îți va solicita să oprești administrarea lor.

Trebuie sa mai știi si faptul că dietele cu suplimentele de vitamina E sau alcoolul cresc riscul de hematom și de sângerare. Clarifică împreună cu medicul orice nelămurire ai și ține cont de toate indicațiile pe care le primești, acestea fiind importante pentru un tratament cu toxina botulinică reușit și fără incidente asupra sănătății tale.

Toxina botulinică, indicații de îngrijire după procedură

După un tratament cu toxina botulinică poți să urmezi activitățile normale zilnice. Te poți întoarce la muncă imediat după ce injectarea a avut loc sau după câteva ore de repaus cu aplicări de comprese reci și cu gheață în locul respectiv. Totodată, este recomandat să nu aplici masaj local în zilele următoare și nici să te expui la saună, soare și efort fizic.

Contraindicații după injectarea cu botox

Botulinum toxin
Botulinum toxin

Recomandările noastre după injectarea cu botox sunt următoarele:

Dacă vei ține cont de indicațiile oferite de medic, vei reduce riscul de umflături, eritem și vânătăi post-injectare, dar și de migrare a substanței.

Cauți o clinică pentru tratamente cu toxina botulinică în București? Fă-ți o programare la Estet Laser!

Reacții adverse după injectarea cu toxina botulinică

Ca în cazul oricărui alt tratament cu substanțe injectabile în diferite zone ale corpului, pot exista reacții adverse și după tratamentul cu toxina botulinică. Efectele adverse ale procedurilor de injectare a toxinei botulinice variază în funcție de aria tratată. Majoritatea efectelor sunt minore și se remit în 1-2 zile.

Efectele adverse ale toxinei botulinice includ:

Tratamentul cu toxina botulinică este o procedură care produce rar efecte adverse severe.

Totuși, trebuie să contactezi imediat medicul dacă experimentezi una dintre următoarele simptome:

Toxina botulinică contraindicații – cine nu poate să apeleze la botox

Chiar dacă injecțiile cu botox sunt sigure, nu oricine nu trebuie să efectueze acest tratament, toxina botulinică având și câteva contraindicații:

Botulinum toxin
Botulinum toxin

Care este evoluția tratamentului cu toxina botulinică

După tratamentul cu toxina botulinică, majoritatea pacienților observa apariția efectelor în a treia sau a patra zi. Instalarea completă a efectelor se face în zilele 10-14 după intervenție. Durata medie a rezultatelor este de 3-6 luni, după care musculatura începe să-și reînceapă activitatea contractilă, cu reapariția ridurilor dinamice. Pentru a menține rezultatele pentru o perioadă mai lungă, este recomandat să refaci tratamentul cu toxina botulinică. Medicul îți poate recomanda intervalul optim la care să reiei procedura.

Cauți o clinică pentru tratamente cu toxina botulinică în București? Fă-ți o programare la Estet Laser!

Despre repetarea tratamentelor cu toxina botulinică

În medie, efectele tratamentului cu toxina botulinică durează 3-4 luni. Repetarea tratamentului este recomandată în momentul în care efectele încep să se diminueze. După multiple tratamente, este posibil ca mușchii să se adapteze și se vor contracta mai puțin. Astfel, vei putea mări perioada dintre tratamente. Medicul îți poate oferi informații particularizate la cazul și nevoie tale legate de perioada de timp dintre tratamentele cu toxina botulinică.

De ce să apelezi la clinica Estet Laser pentru injecții cu toxina botulinică

Clinica noastră de chirurgie estetica îți oferă tratamente cu injecții cu toxina botulinică în București, realizate de medicul Berbecar-Zeca Cristina, partener al clinicii Estet Laser. Experiența pe care doamna doctor o are în domeniul esteticii si înfrumusețării, te va ajuta în obținerea aspectului dorit, și anume unul cu cat mai puține riduri.

Alege tratamentele cu botox din cadrul clinicii noastre din următoarele motive:

Acid hialuronic

Doctor Berbecar-Zeca Cristina, medicul Estet Laser pentru tratamente cu toxina botulinică

Colaborăm cu doamna doctor Berbecar-Zeca Cristina specializată în chirurgie plastică pentru proceduri cu toxina botulinică. Experiența pe care o are în acest domeniu te va ajuta să obții aspectul mult dorit, eliminând eficient și fără riscuri imperfecțiunile tenului tău. Medicul recunoaște faptul că această ramură medicală este mai mult decât o muncă, fiind o adevărată pasiune născută din dorința de a ajuta femeile să arate și să se simtă bine în pielea lor. 

Studiile și experiența doamnei doctor nu sunt de neglijat. Doamna a urmat Universitatea de Medicina și Farmacie “Carol Davila” din București, participând ulterior la cursuri de perfecționare în Ungaria și Italia. Medicul Berbecar-Zeca Cristina a participat și la numeroase prezentări și abstracte organizate în țară, dar și în Turcia, Italia, Republica Moldova și Polonia.

Tratament cu toxina botulinică – ce probleme poate rezolva

În zona de estetică și înfrumusețare, tratamentele cu toxina botulinică se folosesc cu succes de foarte mulți ani. Pacienții pot fi și bărbați, dar femeile sunt cel mai des interesate să își îmbunătățească aspectul feței, pentru a arată mai tinere și fără multe imperfecțiuni cauzate de trecerea timpului. Așadar, toxina botulinică sau botoxul poate fi folosit pentru următoarele îmbunătățiri: netezirea ridurilor și a liniilor fine, diminuarea ridurilor de la nivelul gâtului, ridicarea colțului gurii, reducerea cearcănelor.

Cauți o clinică pentru tratamente cu toxina botulinică în București? Fă-ți o programare la Estet Laser!

Botox pentru riduri

Vrei să apelezi la botox pentru netezirea ridurilor din zona ochilor sau de pe frunte? Medicul nostru te poate ajuta cu tratamente cu toxina botulinică pentru a capătă din nou un aspect întinerit, fără riduri.

Toxina botulinică buze

Trebuie să știi faptul că toxina botulinică se folosește în special pentru treimea superioară a feței, pentru ridurile din zona sprâncenelor, a frunții sau din jurul ochilor. Pentru mărirea buzelor se folosește injectarea cu acidul hialuronic. Toxina botulinică nu este o substanță de umplere și de aceea nu se folosește pentru mărirea buzelor.

antiaging-beauty-treatment (1)

Toxina botulinică frunte

Injecțiile cu toxina botulinică sunt eficiente pentru frunte, mai exact pentru liniile fine și riduri. Discută cu medicul despre cum te poate ajuta botoxul să corectezi aspectul tenului tău la nivelul frunții.

Injecții cu toxina botulinică pentru transpirație

Dacă te confrunți cu transpirație excesivă la nivelul axilei, poți urma tratament cu injecții cu toxina botulinică. Medicul va injecta printr-un ac foarte subțire substanța sub pielea din zona axilei.

Cauți o clinică pentru tratamente cu toxina botulinică în București? Fă-ți o programare la Estet Laser!

Întrebări frecvente pentru tratamentul cu toxina botulinică

Acele folosite pentru injectarea toxinei botulinice sunt foarte subțiri și scurte, iar pe zona de tratament se va aplica o cremă cu efect anestezic. Așadar, majoritatea pacienților nu simt nicio durere în momentul tratamentului, unii pacienți raportând un mic disconfort în momentul injecțiilor.

Majoritatea experților nu recomandă efectuarea tratamentelor cu toxina botulinică pe perioada sarcinii.

În momentul de față, nu se știe dacă toxina botulinică afectează laptele matern. Din această cauză, experții nu recomandă tratamentul cu toxina botulinică pe perioada alăptării.

Din punct de vedere cosmetic, toxina botulinică și fillerele dermice pot fi folosite cu efecte complementare în reducerea ridurilor faciale. Toxina botulinică paralizează temporar musculatura facială pentru a reduce ridurile, în timp ce fillerele dermice adaugă volum și ajută la menținerea hidratării pielii. Medicul te poate îndruma către soluția potrivită și poate crea chiar și un plan de tratament combinat între toxina botulinică și fillere dermice pentru a obține cele mai bune rezultate după tratament.

Cauți o clinică pentru tratamente cu toxina botulinică în București? Fă-ți o programare la Estet Laser!

Toxina botulinică preț

Știm cât de important este să cunoști costurile procedurilor unei clinici de estetică, transparența fiind ceea ce definește clinica noastră. Astfel, în pagina de prețuri poți descoperi costul pentru toate tratamentele noastre chirurgicale si non-chirurgicale. Pentru toxina botulinică prețul este de aproximativ 200 de euro/ml, costul procedurii fiind variabil în funcție de zonele injectate, dar și de cantitatea de produs care se folosește pentru ședința de tratament.

Toxina botulinică – recenzii

“Dacă am fost reticentă la început, după ce am făcut tratamentul cu botox, am realizat că am făcut cea mai bună alegere alegând Estet Laser. Medicul este calm, prietenos și îți explică tot ce trebuie să știi si îți dă indicațiile necesare. Recomand!”

Claudia Mincu, 45 ani

“Pentru ca am vrut să mai reduc din ridurile din jurul ochilor, m-am documentat foarte bine înainte cum pot face asta. Am fost mai ușurată când am văzut că la Estet Laser se ocupă un medic de asta, mai exact de injectarea de toxina botulinică. Rezultatul a fost unul pe măsură.”

Sonia Dinu, 50 ani

“Doamna doctor este un om deosebit, m-a ajutat să-mi lămuresc orice întrebare legată de procedură și de ceea ce am de făcut după injecțiile cu botox. Totodată personalul clinicii este de excepție. Recomand Estet Laser.”

Mirela Oprea, 32 ani

“Nu aveam nevoie neapărat de o îmbunătățire a aspectului tenului, dar am fost curioasă dacă pot face îmbunătățiri la nivel estetic, mai ales că mereu am fost pasionată de înfrumusețare. Nu regret că am ales această clinică, tratamentul este reușit.”

Adela Ion, 28 ani

Clinică botox București, Estet Laser – Apelează la o clinică specializată pentru toxina botulinică în București

Dacă te afli în căutarea unei clinici în care să urmezi tratamente cu toxina botulinică în București, te așteptăm la Estet Laser. Ne găsești la adresa Str. Căluşei 11 din Bucureşti, sector 2, iar pentru programări ne poți suna la numărul de telefon +40 721 241 772 sau ne poți da un mesaj pe adresa de email contact@clinicaestetlaser.ro.

Nu permite timpului să lase urme pe fața ta! Apelează la injecțiile cu botox pentru a corecta imperfecțiunile tenului, iar aspectul tău va fi nou unul tânăr și sănătos!

Echipa calificata, profesionista si talentata!

Pentru a avea nasul pe care îl doreşti sau pentru a scăpa de problemele respiratorii cu care te confrunţi, o operaţie de rinoplastie în clinica noastră din Bucureşti este cea mai bună alegere.

Împlineşte-ţi visul de a avea sâni perfecţi şi ia în considerare o operaţie de implant mamar la clinica Estet Laser din Bucureşti.

Operaţia de care ai nevoie pentru ridicarea, redobândirea conturului şi frumuseţii sânilor se numeşte mastopexie şi se poate face la clinica noastră.

Uită de problema sânilor prea grei sau deformaţi care cauzează o postură incorectă, dureri de spate şi îţi limitează capacitatea de mişcare! Optează pentru o reducţie mamară la clinica noastră din Bucureşti.

Pentru a-ţi redobândi liniile armonioase ale corpului şi pentru a uita de burtică, ia în considerare operaţia de abdominoplastie pe care o poţi face la clinica Estet Laser.

Dacă metodele clasice nu au dat rezultate şi vrei să spui adio ţesuturilor adipoase de pe burtă, picioare sau alte zone ale corpului, poţi opta pentru o procedura de lipoaspiraţie făcută în Bucureşti, la clinica Estet Laser.

O blefaroplastie făcută la clinica noastră din Bucureşti durează doar două ore. Poţi pleca acasă imediat şi te va ajuta să uiţi de aspectul inestetic al pielii din jurul ochilor.

Redobândeşte-ţi aspectul tânăr şi contracarează efectele vizibile ale trecerii timpului apelând la o operaţie de lifting chirurgical realizată în cadrul clinicii noastre Estet Laser.

Uită de problema varicelor inestetice şi dureroase şi fă acum o programare pentru o consultaţie la clinica Estet Laser din Bucureşti – te putem ajuta.

La clinica noastră din Bucureşti te putem ajuta să ameliorezi ridurile inestetice şi să dai volum buzelor şi anumitor zone faciale prin injectare de acid hialuronic.

Dacă vrei să netezeşti ridurile dinamice ale feţei, nu ezita să ne contactezi. La clinica noastră din Bucureşti putem să te ajutăm cu injectare de toxina botulinică, pentru un ten vizibil întinerit.

Dispunem de aparatură de ultimă generaţie pentru Lifting Laser Endolift şi te putem ajuta să îţi redobândeşti rapid aspectul tineresc.

Echipa calificata, profesionista si talentata!

Suna acum: +40 721 241 772

Str. Calusei 11, sector 2, Bucuresti, ROMANIA

Lun-Vin: 10am-6pm, Duminica: Inchis

Contacteaza-ne acum!

Lasa-ne un mesaj si unul dintre operatorii nostrii te va contacta imediat!